VIDEO – Uhapšen višesturki ubica iz Jabukovca

Policija je uhapsila Davor P. (35) iz Negotina zbog sumnje da je ubio Raju Kazimirovića i članove njegove porodice u selu Jabukovac kod Negotina.

Nakon stravičnog zločina koji se 7. avgusta dogodio u selu Jabukovac, kada su ubijene četiri osobe na imanju Raje Kazimirovića, osumnjičeni Davor P. (35) je jutros uhapšen.

On je, kako saznaju Novosti.rs, nakon hapšenja priznao zločin i rekao da je sve uradio zbog novca.

Tijela ubijenih su, inače, pronašena na salašu u zaseoku Vratna kod Jabukovca, a osim poljoprivrednika Raje Kazimirovića (72), pronađeno je i tijelo njegove majke Dragice (93), sestre Ljubinke Oprikić i sestričine Dragane.

Kako saznaju Novosti.rs, uhapšeni nije pružao otpor tokom hapšenja. Čak je sa policijom rekonstruisao zločin korak po korak.

– Policijski službenici pronašli su pretragom šume na putu od Jabukovca ka Štubiku automatski pištolj “škorpion” sa prigušivačem i poluautomatsku malokalibarsku pušku sa prigušivačem, zakopane u zemlju, sa kojima je, kako se sumnja, D. P. izvršio navedeno krivično djelo.

– Pretresom salaša osumnjičenog policija je pronašla, takođe zakopane, još dvije malokalibarske puške, jednu poluautomatsku i jednu gasnu pušku, kao i veću količinu municije – navode u MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

PRVO UBIO ŽENE

Vjeruje se da je Davor P. najprije ubio tri žene koje je zatekao na salašu Raje Kazimirovića i to pošto su one odbile da mu otkriju gdje je sakriven novac.

Kada se, na kraju, na imanju pojavio i Raja, dolazeći traktorom, ubica ga je odmah likvidirao.

Vjeruje se da je ubica u šumi čekao da se Raja udalji od imanja, kako bi od njegove majke iznudio novac, o čemui svjedoče i opušci koji su pronađeni. Nije očekivao da će tu biti više žena.

Nakon ubistva ubica je izvršio premetačinu kuće i odnio veću sumu novca, pretpostavlja se oko 100.000 evra, dok je dio novca, oko 10.000 evra, ostao netaknut.

Zločin se dogodio 7. avgusta, ali tijela su pronađena tek dva dana potom, kada je jedan od komšija došao kod Raje da kupi jagnje.

Inače, Raja je sa svojom majkom provodio ljeto na salašu, u neuglednim uslovima, bez struje, a imanje je podalje udaljeno od ostatka naselja.

Vjerovalo se da on ima ušteđenog novca, iako nije živio nimalo raskošno.

Komšije kažu da je bio “prijeke naravi” i niko od njih nije bio u bliskim odnosima sa Rajom.Ostavite komentar: