VIDEO – Premijer Rusije obolio od koronavirusa

Premijer Rusije Mihail Mišustin saopštio je predsjedniku Vladimiru Putinu tokom video-konferencije da je obolio od virusa korone.

„Samo što sam saznao da su testovi koje sam dao na koronu — pozitivni“, rekao je Mišustin, dodavši da mora da se povuče u samoizolaciju.

Mišustin je saopštio da će Vlada nastaviti sa radom, a da će on biti u kontaktu sa njima.

Za vršioca dužnosti premijera Rusije imenovan je prvi potpredsjednik Vlade Andrej Belousov.

Mišustin je pozvao građane da tokom majskih praznika maksimalno ozbiljno shvate Kovid-19 i ostanu kući. On je izrazio uvjerenost da će korona biti pobijeđena.

Kako je saopštrila pres-služba Vlade, premijer će se liječiti u jednom od medicinskih centara, ali nije precizirano gdje tačno. On ima visoku temperaturu, i ne oseća se dobro.

„Direktan kontakt sa premijerom je bio maksimalno ograničen već nekoliko nedjelja. Svi sastanci su održavani u režimu video-konferencija ili telefonom. Oni koji su lično kontaktirali premijera će takođe biti izolovani i dodatno testirani“, navodi se u saopštenju pres-službe.
Do danas, u Rusiji je otkriveno 106.498 slučajeva infekcije virusa korone. Od toga 1.073 pacijenta su umrla, dok se 11.619 izliječilo.

Po mišljenju gradonačelnika Moskve Sergeja Sobjanjina, u Rusiji je već mogao nastupiti vrhunac epidemije kovid 19. Posljednjih pet-šest dana situacija se polako stabilizuje.

 

Izvor:(SPUTNIK)

 

Ostavite komentar: