VIDEO – Objavljen snimak žestokog okršaja žutih prsluka i policije u Parizu

05.01.2019. | 22:35

Nakon nekoliko dana zatišja zbog praznika, danas je širom Francuske došlo do ponovnog okupljanja žutih prsluka.

Najmasovnije okupljanje bilo je na Jelisejskim poljima u Parizu, a u pojedinim mjestima je došlo i do ozbiljnog fizičkog obračuna demonstranata s policijom.

U moru fotografija i videoklipova današnjih demonstracija žutih prsluka posebnu pažnju javnosti je privukao snimak fizičkog okršaja jednog demonstranta s nekoliko policajaca. Ali, u ovom događaju ne bi bilo ništa sporno da nepoznati muškarac nije goloruk nasrnuo na nekoliko organiziranih i visoko opremljenih specijalaca.

Naime, muškarac je pesnicama uspio zadati nekoliko udaraca u glavu specijalcu koji je bio potpuno opremljen i naoružan. Iako je nekoliko žutih prsluka pružalo podršku za sada neidentifikovanom muškarcu, zanimljivo je istaći kako je demonstrant s nekoliko bokserskih udaraca uspio natjerati specijalce na privremeno povlačenje.

Prema najnovijim informacijama, žuti prsluci su odlučno krenuli prema zgradi parlamenta, a policija je ispalila suzavac kako bi ih spriječila. U sukobu demonstranata i policije jedna osoba je povrijeđena, a na ulicama širom Francuske ponovo je nastao totalni metež.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=xz3Wb91ZJhI

Izvor:(Klix.ba)