VIDEO – Bocan-Harčenko: Bez obzira na provokacije, idemo dalje

Ambasador Ruske Federacije u Srbiji Aleksandar Bocan-Harčenko rekao je za RTS, povodom istrage o snimku na kojem se vidi ruski obavještajac kako navodno predaje novac srpskom agentu, da nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika, ne mogu nanijeti nikakvu štetu odnosima Rusije i Srbije.

Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je uobičajeno da se uoči značajnih sastanaka na visokom nivou pojavljuju neke provokacije i nešto skandalozno

“Poslije toga se nešto i demantuje i mi smo navikli i bez obzira na te provokacije, idemo dalje. Nikakve skandalozne priče i tobožnja vrbovanja od strane ruskog vojnika, srpskog vojnika ne mogu nanijeti nikakvu štetu našim odnosima”, rekao je Bocan-Harčenko.

Bocan-Harčenko sastao se danas sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem. Do susreta je došlo nakon objavljivanja snimka čiju je autentičnost potvrdila BIA i na kojem se vidi ruski obavještajac koji daje novac navodno srpskom agentu, čiji identitet nije otkriven.

Povodom istrage o snimku, Kremlj je saopštio da je siguran da ništa ne može da naruši odnose Moskve i Beograda.

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova okarakterisala je kao “redovnu provokaciju pred važan susret” moguću obavještajnu aferu u Srbiji čiji su akteri ruski obavještajac i navodno jedan srpski obavještajac.

 

Izvor:(RTS)

 Ostavite komentar: