VIDEO – Atina: U sukobu policije i demonstranata povrijeđeno 25 policajaca

20.01.2019. | 21:08

Najmanje 25 policijskih službenika povrijeđeno je u sukobima sa demonstrantima tokom protesta u grčkoj prijestonici Atini protiv sporazuma sa Skopljem o promjeni naziva Makedonije, saopšteno je iz policije.

Desetine ljudi izašlo je na ulice Atine, a nakon sukoba sa policijom uhapšeno je najmanje sedam lica.

Demonstranti su pripadnike policijske jedinice za razbijanje protesta gađali kamenjem, bakljama, Molotovljevim koktelima, farbom i drugim predmetima.

Pojedini demonstranti preskočili su ogradu i pokušali da se popnu uz stepenice zgrade parlamenta, ali su ih u tome spriječili policajci.

Јedan muškarac ogrnut grčkom zastavom napao je policajce dugim štapom, dok su drugi demonstranti pripadnike policije udarali velikim zastavama i drvenim motkama, javio je AP.

Prisutni na protestima izjavili su da je veliki oblak dima od suzavaca natjerao mnoge demonstrante da napuste demonstracije.

Pojedini demonstranti napali su i fotografe i tom prilikom povrijedili četvoricu njih i ukrali jednu kameru, a jedan fotograf je prevezen u bolnicu.

Očekuje se da će grčki parlament sutra započeti debatu o ratifikovanju Prespanskog sporazuma o promjeni imena Makedonije u Republika Sjeverna Makedonija, koji su potpisali Atina i Skoplje.

 

Izvor.(RTRS)