Vesić tuži vladiku Grigorija za podstrekavanje na ubistvo

Zbog “podstrekavanja na ubistvo” krivičnu prijavu protiv episkopa diseldorfskog i njemačkog SPC, Grigorija, podnijeće u ime zamjenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića advokatska kancelarija “Aleksić sa saradnicima” Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, piše BETA.

Vesić je uz to napisao na Fejsbuku: “Preko diplomatsko-konzularnog predstavništva Njemačke u Beogradu obavijestićemo nadležno njemačko državno tužilaštvo u Diseldorfu o osnovama sumnje protiv imenovanog”. ;

Vesić je reagovao na današnji tekst u beogradskom listu “Danas” pod naslovom “Vesić tvrdi da mu Grigorije prijeti ubistvom”.

Pravni zastupnik Grigorija je u tekstu najavio građansku tužbu protiv Vesića zbog klevete jer je insinuirao da je vladika jedna od osoba koje “stoje iza protesta u Beogradu”, da je “povezan s raznim ljudima s one strane zakona” i da “(Grigorijeve) izjave zavise od supstanci koje u tom trenutku koristi”.

Vladika Grigorije je nakon tih izjava kazao: “Da sam ja organizator protesta u Beogradu, Goran Vesić jutros ne bi mogao da daje izjave”.

Vladika je u izjavi za N1 pojasnio da je šaljivo želio da kaže da je on organizovao protest, da bi već bio na vlasti, a da bi Vesić bio na njegovoj strani, jer je majstor za te stvari – da pređe kod onog ko je na vlasti.

“Ali on je nebitan, njemu je neko dao zadatak da to uradi, isto kao što je dat zadatak da se na stranici moje Crkve napiše nešto protiv mene, da sam antisrbin. Ali ako imaš jasan identitet, ostaješ čvrst kao stijena. Moj moto životni je da dobar borac prima udarce i pobjeđuje”, ističe gost N1.

 

 

Ostavite komentar: