Veliki obračun: Državno tužilaštvo Hrvatske o sukobu navijača Hajduka i policije

Tužilac je izdao potrebne naloge povodom napada navijača Hajduka na pripadnike policije kod odmarališta Desinec i preduzimaju se i druge mjere radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica, saopštilo je Državno tužilaštvo Hrvatske.

“Dežurni zamjenik županijskog tužioca u Velikoj Gorici je, u saradnji sa policijskim službenicima, proveo uviđaj na auto-putu, kod odmarališta Desinec, povodom napada navijača Hajduka na pripadnike MUP-a”, navodi se u saopštenju.

Iz tužilaštva su potvrdili da su prilikom sukoba policajci upotrijebili vatreno oružje i da su ranjena dvojica navijača koji su zadobili prostrelne rane.

Obračun navijača i policije dogodio se sinoć oko 21.30 časova na auto-putu Zagreb – Split nakon utakmice Dinama i Hajduka na zagrebačkom Maksimiru.

U bolnicu u Karlovcu sinoć u 22.45 dovezeno je lice sa težim tjelesnim povredama, ali izvan životne opasnosti.

“Prema njegovoj izjavi, on nije bio aktivni učesnik onoga što se događalo, nego slučajna žrtva pucnjave, odnosno nečega što se dogodilo kao incident vatrenim oružjem. NJegovo stanje je stabilno i dobro se oporavlja, nije ni na koji način vitalno ugrožen, riječ je o prostrelnoj rani potkoljenice i za sada je to sve skupa pod kontrolom i dobro”, rekao je hirurg Suad Crnica.

Advokat Veljko Miljević u izjavi za HTV ocijenio je da će nakon sukoba navijača i policije krivičnom odgovornošću sigurno biti obuhvaćeno više od 10 osoba.

Ostavite komentar: