Već bio pred sudom zbog nasilja u porodici: Pijan “pokosio” dva dječaka na mopedu

07.09.2023. | 08:06

Goran M. (39), koji je uhapšen jer je pokosio dva dječaka koja su bila na mopedu, ranije je bio pred sudom zbog nasilja u porodici.

Protiv imenovanog su pred ovim tužilaštvom vođena dva krivična postupka, oba su okončana donošenjem osuđujuće presude od strane suda i to oba puta za krivično djelo nasilje u porodici, navode za Blic u Osnovnom javnom tužilaštvu u Zaječaru.

Podsjetimo, Goran M. (39) osumnjičen je da je na putu Glogovica-Dubočane “golf 2” sa 1.94 promila alkohola u organizmu prešao u suprotnu saobraćajnu traku i udario moped kojim su upravljala dvojica dječaka od 11 i 12 godina, nakon čega je pobjegao.

Policija ga je ubrzo pronašla i uhapsila.

Kako je Blic pisao, policija je na licu mjesta zatekla povrijeđene dječake M.D. i P. U. kao i dio noge dječaka M. D. koji je odvezen sanitetom Hitne pomoći za Beograd.

Uprava saobraćajne policije je organizovala presretače i patrole da raščiste put do Beograda kako bi teško povrijeđeni 11-godišnjak u pratnji ljekarske pomoći što prije stigao do bolnice.

Drugi dečak je zbrinut u Kliničkom centru Niš. Njemu su konstatovane teške tjelesne povrede – prelom obje potkoljenice.

Oglasilo se tužilaštvo

– Do saobraćajne nesreće je došlo kada je, vozilo kojim je upravljao M.G. pod dejstvom alkohola i kretao se iz smjera Glogovice ka Dubočanu, prešlo na lijevu stranu kolovoza gledano iz pravca njegovog kretanja i prednjim lijevim dijelom vozila udario u moped.