Vaspitač (64) “iz pakla”: Osumnjičen da je seksualno zlostavljao djevojčicu od pet godina

Okružno javno tužilaštvo u Aleksincu odredilo je pritvor do 30 dana muškarcu V. P. (64) iz Grejača kod Aleksinca, zbog sumnje da je kao vaspitač u Dečjem kulturnom centru u Nišu tokom ove godine u više navrata vršio nedozvoljene polne radnje prema devojčici (5).

Kako su saopštili, pritvor je određen zbog straha da će uticati na svjedoke ili ponoviti djelo.

Podsjećanja radi, kako se nezvanično saznaje, V. P. je osumnjičen da je devojčici zavlačio ruku u gaćice i dodirivao joj polni organ, stavljao njenu ruku na njegove pantalone u predjelu polnog organa, i ljubio. Ona je ispričala roditeljima šta joj se dogodilo, nakon čega je čitav slučaj prijavljen policiji.

Roditelji, čija deca idu u vrtić pri ovoj ustanovi, sa nevjericom su dočekali ovu vijest. Oni čiji su mališani u grupi kod uhapšenog vaspitača, zatražili su hitan susret sa direktorkom ustanove, ali juče, vidno uznemireni, nisu želeli da komentarišu o čemu se govorilo na sastanku. Ništa manje zabrinuti nisu ni roditelji dejce iz drugih grupa, jer se sumnja da su se slične situacije ponavljale više puta ove godine.

“Znamo tog vaspitača, viđamo ga stalno. Nije prijatno kad se ovakve stvari dešavaju tamo gdje naša djeca treba da budu sigurna i bezbjedna”, kaže jedan od roditelja, Milan Krstev.

Direktorka DKC Niš, Sandra Petković kaže da je njihov kolega dugogodišnji radnik Ustanove pred penzijom, i da niko od osoblja nije primijetio ništa sumnjivo u njegovom ponašanju što bi ukazivalo na to da su djeca na bilo koji način ugrožena.

“Taj čovjek radi kod nas 36 godina, do penzije mu je ostalo deset mjeseci. Radno mjesto mu je u našoj ustanovi, u parku Čair, poshlednjih godina bio je angažovan u kreativnim radionicama. To je rad sa djecom kroz različite aktivnosti. U tom segmentu našeg rada imamo dosta saradnika, jer se mi ne bavimo čuvanjem dhece već razvijanjem njihovih interesovanja. On je dheci držao likovno obrazovanje, učio ih je crtanju, a osim toga radio je kao saradnik na prijemu mališana. Nikada nijednu prijavu niti žalbu na njega nismo dobili”, kaže Petković.

Istražni organi uveliko rade na rasvhetljavanju ovog dhela, angažovani su i psihijatri i psiholozi, s obzirom na to je optužbe iznijelo petogodišnje dijete, te da za sada, nema drugih dokaza koji bi teretili vaspitača.

Ostavite komentar: