Vandali polomili krst u selu kod Tutina: Neko stvara tenzije između Srba i Bošnjaka

Nepoznati vandali su u noći između 2. i 3. avgusta polomili krst koji su mještani sela Pope kod Tutina postavili 1. avgusta i odnijeli ga u nepoznatom pravcu.

Кrst su mještani sela Pope kod Tutina postavili 1. avgusta ove godine na mjestu gdje su u davna vremena ubijena braća Slaviša i Stanislav Zečević, jedni od osnivača sela, ali nije opstao na svom odredištu ni dva puna dana.

Rušenje krsta, koji je podignut u znak sjećanja na tragično nastradalu braću, unio je zabrinutost i uznemirenje među mještanima ovog mirnog mjesta u kome Srbi i Bošnjaci vijekovima žive u bratskim i prijateljskim odnosima koje, kako ističe Milovan Zečević, ugledni prosvetni radnik iz ovog kraja, očigledno neko želi da naruši.

“Ne želimo da bilo ko unosi nemir i sjeme razdora između Srba i Bošnjaka u ovim krajevima jer smo u bratskoj ljubavi, miru i toleranciji živjeli vijekovima i želimo da tako ostane. Zato zahtjevamo od opštinskih i državnih organa da preduzmu efikasne i energične mjere protiv vinovnika ovakvih incidenata i pojava, od njihovog brzog pronalaženja do izricanja najoštrijih kazni“, rekao je Zečević za RINU.

Prije nekoliko dana u mjestu Miljena glava, takođe u tutinskoj opštini, postavljena je albanska zastava što je takođe naišlo na uznemirenje i osudu i Srba i Bošnjaka.

Službenici Policijske stanice u Tutinu izvršili su uviđaj na poziv mještana i za počiniocima koji su polomili i odnijeli krst se i dalje traga.

Ostavite komentar: