Uznemirujući video: Maloljetnici pretukli dječaka sa invaliditetom i sve snimili

13.12.2020. | 15:30

Direktor Centra za socijalni rad Leskovac Predrag Momčilović podnio je juče krivičnu prijavu protiv maloletnih lica koja su u Pečenjevcu prije nekoliko dana psihički i fizički zlostavljali svog komšiju, inače mladića sa lakšim mentalnim invaliditetom, sve to snimili kamerom mobilnog telefona i okačili na internet.

Ovaj snimak izazvao je burne reakcije mještana ovog sela koji tvrde da znaju o kojim zlostavljačima se radi i tvrde da im to nije prvi put.
Kako nezvanično saznaje Jugmedia, jedan od maloljetnih zloostavljača sa snimka potiče iz problematične porodice, otac mu je bio do skora u zatvoru, a socijalni radnici su prije par godina intervenisali u njegovom domu jer je otac seksualno opštio sa majkom pred djecom.
Na snimku se vidi kako trojica mladića mučki udaraju svog komšiju, vrijeđaju ga, a u jednom trenutku mu nogom pritiskaju vrat nakon čega on počinje da se guši i na kraju mu naređuju da izađe iz kuće.

https://www.youtube.com/watch?v=oaomMF9Ppt0

Pretpostavlja se da je cijeli snimak snimila ženska osoba čiji glas se čuje u pozadini i koja se sve vrijeme smije dok kamerom bilježi brutalno nasilje.