Užas u školskom dvorištu: Nasmrt pretukao muškarca jer mu je tražio da ne maltretira dijete

Aleksandru I. (19) iz Crne Bare kod Bogatića određen je pritvor zbog sumnje da je 27. jula nanio teške tjelesne povrede Ostoji M. (46) iz Sovljaka, koji je poslije pet dana preminuo u bolnici u Beogradu.

Istragu vodi Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu, a obdukcija će pokazati da je po Ostoju M. bio smrtonosan udarac koji mu je zadao mladić iz Crne Bare.

Prema saznanjima Blica, kobne večeri u Sovljaku, u dvorištu osnovne škole okupila su se djeca, ne samo iz tog već i iz susjednih sela. Ostoja M. je navodno primijetio da se Aleksandar I. neprimjereno ponaša i upozorio ga da dijete “ostavi na miru”.

To se, po svemu sudeći, nije svidjelo Aleksandru I. pa je šakom udario Ostoju M. u glavu. Stariji muškarac je pao na leđa i zadobio teške povrede glave. Nekoliko minuta je ležao, bez svijesti, a kada je pokušao da ustane ponovo je pao. Ekipa Hitne pomoći prevezla ga je u šabačku bolnicu, odakle je iste noći, zbog težine povreda prebačen u Beograd, gdje je pet dana kasnije preminuo.

Nesrećni Ostoja M. je juče sahranjen u selu u kojem je živio, a mještani su, uprkos tome što je od tog kobnog udarca, prošla sedmica dana, još uznemireni.

“Sve to su gledala djeca. Vrištala su! Ostoju su djeca voljela i strahovala su da li će preživjeti. A sada će im ostati trauma jer ga je jedan nasilnik bukvalno ubio pred njihovim očima. Stradao je braneći dijete”, pričaju mještani Sovljaka.

Ostaja M. je živio sam u selu poslije smrti roditelja. Sestra je udara, ali sa svojom porodicom ne živi u ovom mačvanskom selu. Više nije radio nego što je radio, imao je kuću i imanje.

“Ostoja jeste volio malo da popije, ali nikada nije bio nasilan prema djeci. Obožavao ih je! I djeca su voljela njega, zabavljao ih je smiješnim pričama”, navode sagovornici.

Mještani Sovljaka poznaju i osumnjičenog Aleksandra I. iz Crne Bare, udaljene oko pet kilometara od njihovog mjesta i za njega nemaju baš riječi hvale.

“Osion je, svojeglav. Voli da komanduje i baš nije osoba sa kakvom želite da se vaše dijete druži. Sada će odgovarati zbog te svoje bahatosti, ali ne koliko bi trebalo”, kažu sagovornici Blica i dodaju da se “nadaju da će bar ova tragedija uticati na djecu i biti velika škola za sve njih, kako ne bi trebalo da se ponašaju”.

Ostavite komentar: