Usmrtio devet, a ranio 12 ljudi: Počinje suđenje Blažiću za masovno ubistvo

01.04.2024. | 14:12

U Višem sudu u Smederevu za 23. maj je zakazano pripremno ročište pred početak suđenja Urošu Blažiću, optuženom da je 4. maja prošle godine u selima Malo Orašje i Dubona ubio devet ljudi, ranio 12 i pokušao da ubije još 20, potvrđeno je Tan‌jugu u tom sudu.

Na pripremnom ročištu, koje je zatvoreno za javnost, Uroš Blažić i njegov otac Radiša Blažić, koji je takođe obuhvaćen optužnicom, kratko će se izjasniti o krivici, dok će tužilac pročitati optužnicu, a odbrana iznijeti uvodna izlaganja i dokazne predloge.

Njegovom ocu Radiši Blažiću sudiće se za krivična djela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim djelom teško djelo protiv opšte sigurnosti.

Urošu Blažiću stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života 9 ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.