Uskok u akciji: Uhapšeno pet osoba osumnjičenih za zloupotrebu položaja

23.11.2023. | 10:45

Pet lica uhapšeno je u Hrvatskoj osumnjičenih za zloupotrebu položaje i ovlaštenja.

u akciji policije i Kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala /Uskok/ hapšenja su izvršena na širem području Zagreba i u šibensko-kninskoj županiji.

Hrvatski mediji navode da se akcija odnosi na gradnju na Murteru investitora Zorana Pripuza i dozvolu za kamp koju je dobio. Akcijom je obuhvaćeno još hrvatskih privrednika koji su se, kako mediji pišu, bavili kampovima.

Posljednja u nizu osoba koje istražuje Uskok je bivša službenica odjeljenja za privredu i turizam Šibensko-kninske županije, koja je i izdala rješenje za gradnju kampa i smještaja u domaćinstvu.

Prema nezvaničnim informacijama, na osnovu ranije podnesenih krivičnih prijava, istražuje se mogućnost da je bivša županijska službenica primila za sada nepoznat iznos mita kako bi izdala nezakonito rješenje, koji su joj posrednici, povezani sa poslovanjem kampova, predali u ime investitora.

Istražioci su rano jutros započeli realizaciju kriminalističkog istraživanja koje Policijska nacionalna kancelarija za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminaliteta u Splitu provodi u koordinaciji s Uskokom.

Iz Uskoka su naveli da će poslije ispitivanja osumnjičenih biti donesena odluka o daljem postupanju u ovom slučaju o čemu će javnost biti informisana.