Uručeni mačevi i sablje: Vučević nagradio više od 100 oficira vojske Srbije

14.11.2023. | 19:15

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević uručio je danas u Domu Garde na Topčideru srednjevjekovne srpske mačeve i oficirske sablje 101 oficiru Vojske Srbije.

Vučević je u svojstvu izaslanika predsjednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića srednjevjekovne srpske mačeve dodijelio 21 oficiru povodom završetka Visokih studija bezbjednosti i odbrane.

Povodom završetka Generalštabnog usavršavanja u inostranstvu 80 aktivnih i penzionisanih oficira Ministarstva odbrane i Vojske Srbije dobilo je oficirsku sablju, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Vučević je na svečanosti, organizovanoj povodom Dana primirja u Prvom svjetskom ratu, nagrađenim oficirima čestitao na ostvarenim rezultatima i velikom ličnom, ali i kolektivnom uspjehu.

“Podsetio bih sve koliko ulaganje u znanje jednog pojedinca nije samo ulaganje individualnog karaktera, nego je nešto što doprinosi sveukupnom kvalitetu cele zajednice, društva, porodice i one naše najveće zajednice ili porodice – a to su država i narod, posebno kada imamo u vidu da pričamo o sferi odbrane i bezbednosti jedne države”, rekao je Vučević.

On je naveo da je država neizmjerno ponosna na oficire koji su uspješno završili vojno usavršavanje u inostranstvu.

“Time ste na najbolji mogući način predstavili sebe, svoje porodice, Ministarstvo odbrane i Vojsku Srbije, ali ste predstavljali i celu otadžbinu Srbiju“, rekao je Vučević.