URA sutra najvjerovatnije predlaže formiranje manjinske vlade Crne Gore

Kako saznaje Portal RTCG nezvanično iz više izvora, manijnsku vladu činili bi URA, SNP i manjinske stranke. O tome je razgovarano sa predstavnicima albanskih i bošnjačkih stranaka. U Vladi ne bi billo, po ovom prijedlogu, predstavnika DPS-a i DF-a.

Aktuelna vlada mora da bude razriješena da bi bila izabrana nova. Da bi to bilo urađeno potrebna je interpelacija, koju mora da potpiše 27 poslanika.

Politička grupacija koja zastupa ovaj model nema toliko potpisa zasad.

Podsjetimo, URA, SNP, CIVIS i predstavnici manjinskih stranaka potpisali su nedavno memorandum o saradnji.

Socijalistička narodna partija (SNP) na sjednici Predsjedništva nakon konferencije za medije URA odlučivaće o ovoj ponudi za rješenje političke krize. Sjednici će prisustvovati i predsjednici opštinskih odbora te stranke.

Zasad se ne zna kakv će biti stav i kakva će biti uloga SDP ili SD o ovom prijedlogu za formiranje manjinske vlade. Neke partije koje su potpisale memorandum prema njima imaju veliki otpor.

Pritom je nejasno ko bi uopšte podržao takvu vladu, ako DPS i DF ne bi bili njen dio. Po najavama iz DF I Demokratske Crne Gore, inicijatori ovog prijedloga jedino mogu da dobiju podršku od DPS za ovaj model.

 

 

Ostavite komentar: