Uputili zahtjev Skupštini: Vlada Crne Gore traži skraćenje mandata parlamenta

Vlada Crne Gore dostavila je danas Skupštini prijedlog odluke o skraćenju mandata parlamenta.

Vlada premijera Zdravka Krivokapića predlaže da sjednica na kojoj će biti razmatrano skraćenje mandata poslanicima Skupštini Crne Gore bude održana 4. februara.

Poslanici koalicije “Crno na bijelo” i opozicionih partija zatražili su da istog dana bude održana sjednicu na čijem bi dnevnom redu bilo glasanje o povjerenju Vladi Zdravka Krivokapića.

“Nakon iskazane namjere da URA, DPS i njegovi sateliti, na neustavan način izaberu novu manjinsku vladu, postaje jasno da su novi izbori jedini način za razrješenje najteže političke krize u novijoj istoriji koju su nam priredili `avangardni` hazarderi”, napisao je Krivokapić tim povodom na svom Tviter nalogu.

Za predstavnike Vlade koji će učestvovati u radu Skupštine i njenih radnih tijela prilikom razmatranja prijedloga ove odluke određeni su Krivokapić i ministar ekonomskog razvoja Jakov Milatović.

Prema Ustavu Crne Gore, Skupštini mandat može prestati prije vremena skraćenjem ili njenim raspuštanjem.

Prijedlog za skraćenje mogu podnijeti predsjednik Crne Gore, Vlada ili najmanje 25 poslanika, a odluka o skraćenju mandata donosi se većinom glasova svih poslanika.

Ostavite komentar: