Upucao ga muškarac (70) kojem je pomagao: Mladić teško povrijeđen tokom svinjokolja

Jedva mladić (18) teško je povrijeđen tokom svinjokolja u Obrezini kraj Velike Gorice. Njega je 70-godišnjak kome je pomagao ustrijelio iz pištolja.

Kako je juče saopštilo Državno tužilaštvo, “osumnjičeni 70-godišnjak je 17. novembra u Obrezini, u dvorištu prilikom klanja svinje, zbog nestručnog rukovanja pištoljem koga je bez dozvole posjedovao ispalio metak prema oštećenom rođenom 2003. godine”, prenosi Danica.hr.

Mladić mu je, naime, pomagao da drži svinju dok ju je 70-godišnjak usmrćivao hicem iz pištolja. Nakon što je ubio svinju, domaćin je htio da isprazni pištolj te je nesmotreno pritisnuo okidač i pogodio 18-godišnjaka koji je sa još nekoliko osoba pomagao tokom klanja svinje.

Povrijeđenom 18-godišnjaku pružena je ljekarska pomoć u KBC-u Zagrebu, gdje je utvrđeno da je teško povrijeđen.

“Mladić mu je pomagao pri svinjokolju i bio je udaljen od njega oko dva metra. Oštećeni je zadobio prostrelnu ranu u području lijeve prepone te je podvrgnut hitnom operativnom zahvatu”, otkrio je danas tužilac.

Državno tužilaštvo za počinitelja nije tražilo pritvor, već je zbog opasnosti od ponavljanja djela donijelo rješenje o mjeri opreza kojim mu je naložena obveza redovnog javljanja policijskoj stanici. Sumnjiči se da je kazneno djelo počinio iz nehata, pa mu prijeti do tri godine zatvora, prenosi Danica.hr.

Ostavite komentar: