Ukućani spriječili tragediju: Ženi udario šamar, pa je počeo gušiti kad je krenula da zove policiju

Županijsko državno tužilaštvo u Slavonkom Brodu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv muškarca (47) s područja Pleternice zbog osnovane sumnje na počinjenje krivičnih djela u sticaju, i to ubistva u pokušaju. U Županijskom državnom tužilaštvu prije tog rješenja provedena je dokazna radnja.

Utvrđeno je da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 19. januara 2022. oko 6:15 sati, u prizemlju porodične kuće, nakon što mu je njegova devet godina mlađa bivša supruga, koja živi na spratu iste kuće, rekla da će ga odvesti u bolnicu, ustao sa stolice i udario je dlanom po licu, kao i da joj je, kada je krenula prema telefonu kako bi pozvala policiju, prišao s leđa i, u namjeri da je ubije, počeo je gušiti.

U njegovoj namjeri su ga zaustavili ukućani.

Osnovano se sumnja da je od 25. avgusta 2021. do 16. januara 2022. tokom braka i nakon razvoda, svakodnevno prijetio svojoj supruzi ubistvom, a posljednje prijetnje joj je uputio 16. januara 2022. godine, pa su sve prijeteće riječi izazvale kod nje uznemirenost i strah za život.

Sudija istrage Županijskog suda u Slavonskom Brodu prihvatio je prijedlog Tužilaštva i muškarcu odredio istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.

Ostavite komentar: