Uhapšeno sedam osoba: Policija otkrila improvizovanu laboratoriju za uzgoj kanabisa

Policija je u mjestu Mramor na Mramorskom brdu kod Niša otkrila improvizovanu laboratoriju za uzgajanje kanabisa i tom prilikom uhapsila sedam osoba.

Uhapšeni su B. U. (1987), A. T. (1996), P. M. (1968), Ž. M. (1970), D. K. (1975), D. N. (1987) i N. J. (1999) zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivično djelo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, saopštio je MUP Srbije.

Policija je pretresom stana u Mramoru pronašla u više prostorija ukupno 1.220 biljaka kanabisa u sirovom stanju, kao i 10,5 kilograma marihuane

Takođe, kod osumnjičenog D. K. pronađeno je 25 komada municije i 2.200 evra, dok je pretresom stana i drugih prostorija u Mrčajevcima koje on koristi, pronađen pištolj, samostrel i manja količina kanabisa, zbog čega se tereti i za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Kod D. N. policija je pronašla 800 evra i 33.400 dinara koji su, kako se sumnja, stečeni prodajom narkotika.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Nišu.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Aleksandar Vulin, koji je posjetio lokaciju na kojoj je pronađena laboratorija, pohvalio je rad policijskih službenika i naglasio da je svaka zapljena narkotika za policiju veliki uspjeh, a da je otkrivanje ilegalnih laboratorija velika pobjeda jer se na taj način sprečava proizvodnja droge i spasavaju živote djece i građana Srbije.

“Jedan od glavnih prioriteta našeg rada je borba protiv narko-dilera. Naš zadatak je da uhapsimo i najsitnijeg dilera koji prodaje gram droge, ali i da djelujemo operativno i fokusiramo se na otkrivanje ilegalnih laboratorija, jer je na nama da učinimo sve da droga koja se proizvodi na teritoriji naše zemlje, ali i ona koja se uveze, nikad ne stigne na naše ulice”, rekao je Vulin.

Naglasio je da oni koji su kroz ovu laboratoriju trovali građane Srbije više to neće moći da rade i da će im tehnologija i novac koji su uložili u proizvodnju marihuane kako bi stekli profit, osigurati dugogodišnju robiju.

“Poruka je jasna; Srbija neće biti pogodno tle za narko-dilere i u našoj zemlji se neće osjećati ni prijatno ni bezbjedno, hapsićemo ih i sklanjati sa ulica”, poručio je Vulin.

Ostavite komentar: