Uhapšena krimi grupa: Tjerali maloljetnicu da se prostituiše

10.06.2021. | 14:21

Članovi kriminalne grupe T.Z. (26), R.M. (19) i R.V. (34) uhapšeni su, dok se za jednom osobom intenzivno traga, zbog sumnje da su maloljetnicu (17) tjerali da se prostituiše.

Kako je saopteno, oni su osumnjičeni da su, iskoristivši to što je oštećena maloljetna i u teškoj materijalnoj situaciji, je podvodili kako bi stekli protivpravnu imovinsku korist, prenosi Blic.

T.Z. je, kako se sumnja, najprije stupio u emotivnu vezu sa jednom sedamnaestogodišnjakinjom, a potom ju je vrbovao da se bavi prostitucijom.

On se tereti da je zatim angažovao osumnjičenu R.V, koja je oštećenu primila u svoj stan, fotografisala je i na jednom sajtu objavljivala oglase za pružanje seksualnih usluga.

Dvadesetjednogodišnji muškarac za kojim se traga sumnjiči se da je prevozio maloljetnicu do klijenata, dok je novac zarađen od prostitucije preuzimao T.Z.

T.Z. i R.M. su, kako se sumnja, početkom maja ove godine stupili u kontakt sa jednom šesnaestogodišnjakinjom poznajući teške prilike u kojima živi i vrbovali je da se bavi prostitucijom, na šta ona nije pristala.

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično djelo trgovina ljudima, osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.