Ugostitelji zadovoljno trljaju ruke: Crnogorski hoteli popunjeni tokom praznika

Nakon dužeg perioda praznih primorskih gradova, praznici su popunili crnogorske hotele, a ugostitelji su više nego zadovoljni.

Kako je rečeno “Pobjedi”, poslužilo ih je lijepo vrijeme, pa su i domaći gosti u velikom broju posjetili lokale i hotele. Na Budvanskoj rivijeri trenutno boravi 6.000 gostiju, saopšteno je iz Turističke organizacije Budva. Prema grubim procjenama, hoteli su popunjeni i do 60 odsto, dok su lokali krcati.

Dodaje se da je 4.500 smješteno u budvanskim hotelima, dok je 1.500 u privatnom smještaju.

“Najviše gostiju je pristiglo iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije, Turske, Ukrajine i Rusije”, prenosi “Investitor”.

Oglasio se i vlasnik jednog lokala, rekavši da su gosti ovog 1. maja pretežno dolazili iz Srbije, ima Rusa, a ima nešto turista i iz Albanije.

“Prezadovoljni smo sa ovim kako smo ih dočekali. Vrijeme nam je prelijepo, popunjeni smo svi od jutra do mraka”, rekao je i istakao da su turisti počeli dolaziti od petka, a procjene su da će ostati do utorka.

Ipak, ima i dosta domaćih gostiju, i zaključak je da su i hoteli baš popunjeni, te da su spustili cijene, što im je dosta pomoglo da privuku goste. I u Budvi su povodom prvomajskih i uskršnjih praznika organizovane i akcije za mališane, što je dodatno animiralo turiste.

S druge strane, Ulcinj je posjetilo do 10.000 turista sa samoproglašenog Kosova i iz Makedonije.

“Grad je pun za praznike. Presjek sa granice Sukobin kaže da je od 31. aprila do 2. maja prešlo 9.700 turista sa Kosova i iz Sjeverne Makedonije”, rečeno je dalje u tekstu.

Ostavite komentar: