“Udarali su me po leđima, izbili zub, psovali i prijetili”: Ispovijest Srbina kojeg su pretukli Rosu

Dragiša Vlašković, jedan od trojice Srba kojeg su pretukli pripadnici specijalnih policijskih jedinaca Rosu na administrativnom prelazu Brnjak, ispričao je za Kosovo onlajn da su im “prijetili i psovali ih, kao i da su ga udarali po leđima i ustima i izbili mu zub”.

Vlašković koji je, kako navodi Kosovo onlajn, pretučen kada je sa dvojicom prijatelja pošao da sječe drva, naglasio je da nije bio na barikadama.
“Nešto su vikali na albanskom, ja nisam razumio, izbacili su me na asfalt, udarali po leđima, po ustima, izbili su mi zub”, naveo je Vlašković.
Vlašković kaže da je “bilo krvi” i da je tražio vodu, ali da “niko nije htio da mu je da”.“Psovali su nas, i majku, pobićemo vas. Da li su sada posumnjali da idemo na barikade, ne znam”, rekao je Vlašković.
Kosovo onlajn prethodno je objavio da su trojica Srba, koje su danas pretukli pripadnici specijalne jedinice kosovske policije na administrativnom prelazu Brnjak, prebačena u KBC Kosovska Mitrovica na dalje preglede.
Ranije je objavljeno da su pripadnici Rosu jedinica koje se nalaze na prelazu Brnjak u opštini Zubin Potok napali su trojicu lokalnih Srba – Dragišu Vlaškovića, Zorana Tomovića i Jovana Takova.

Ostavite komentar: