Učitelj glume ostaje iza rešetaka: Miki Aleksiću produžen pritvor za još 60 dana

Viši sud u Beogradu produžio je za još 60 dana pritvor vlasniku škole glume Miroslavu Miki Aleksiću optuženom da je silovao i polno uznemiravao više polaznica te škole.

Pritvor mu je produžen rješenjem od 26. avgusta zbog opasnosti da bi u kratkom roku mogao da ponovi krivično djelo, kao i zbog uznemirenja javnosti, a na to rješenje njegova odbana je izjavila žalbu, rečeno je Tanjugu u tom sudu.

O žalbi će odlučivati Apelacioni sud u Beogradu

Aleksić je u pritvoru od hapšenja, 16. januara.

Njemu je pripremljeno ročište pred suđenje zakazano za 1. oktobar.

U skladu sa zakonom, ovo ročište će biti zatvoreno za javnost i na njemu će se kratko izjasniti o krivici, a potom će se utvrđivati koji će se dokazi izvoditi na suđenju.

Suđenje će biti zakazano po završetku pripremnog ročišta i trebalo bi da bude javno, osim ako učesnici postupka ne zatraže da sud isključenje javnosti zbog zaštite privatnosti.

Aleksić je optužen za četiri krivična dijela silovanja, od toga dva u produženom trajanju i pet krivičnih djela polnog uznemiravanja, od čega su dva takođe kvalifikovana u produženom trajanju.

Njega je prva za seksulano zlostavljanje prijavila glumica Milena Radulović, a ubrzo se optužbama protiv njega pridružila Iva Ilinčić, pa i druge devojke.

Ostavite komentar: