Učenik sonom kiselinom pokušao otrovati školske drugove

On je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta, navela je rožaska policija.

Petnaestogodišnji L. M. iz Rožaja, učenik prvog razreda smjera za carinsko zanimanje Srednje stručne škole, pokušao je sonom kiselinom otrovati školske drugove S. Š. i B. K., prenosi Avaz.ba.

Kako je navedeno, on je flašice od soka, u koje je ulio sonu kiselinu, dao dvojici učenika iz svog razreda koji su na prvom gutljaju osjetili neprijatan ukus i izbacili tečnost iz usta, navela je policija.

Još dvojica učenika su probala tu tečnost, misleći da se njihovi drugovi šale, ali su, nasreću, i oni osjetili neprijatan miris i nisu progutali tečnost.

Učenici su odmah prevezeni u službu Hitne pomoći, a potom su upućeni u beransku Opštu bolnicu. Konstatirano je da nije bilo posljedica po njihovo zdravlje.

Učenik L. M. je, u prisustvu roditelja, socijalnih radnika i školskog pedagoga saslušan u policiji. Bio je vidno utučen i ćutljiv i nije znao da objasni motive svog postupka.

Nezvanično, L. K. je ranije imao nesuglasica sa učenicima kojima je dao da popiju tečnost koju je pripremio.

Tužilaštvo je otvorilo istragu i očekuju da će utvrditi motive tog događaja.

Prema riječima direktora Srednje stručne škole Iska Bećovića, radi se o učeniku koji je izuzetno miran i od kojeg se nije moglo očekivati ovako nešto.

 Ostavite komentar: