Ubio masovnog ubicu sa Cetinja: Policija nagovara Kaluđerovića da se preda

I dalje se čeka obdukcioni nalaz koji će pokazati ko je tačno zadao smrtonosni metak Vuku Boriloviću, masovnom ubici sa Cetinja koji je u svom krvavom pohodu ubio 10 svojih sugrađana. Prema za sada nepotvrđenim informacijama, njega je usmrtio sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović nakon što ga je policija prethodno ranila, a upravo će obdukcioni nalaz otkloniti sve sumnje.

Crnogorski Standard prenosi da policija pregovara sa Kaluđerovićem o predaji nakon što je poslije ispaljenog metka otišao sa lica mjesta.

Vuk Borilović (34) je u razjarenom stanju nakon svađe oko kirije prvo usmrtio svoje podstanare Natašu Pejović Martinović i njena dva maloljetna sina u kući u kojoj su živjeli nakon čega je izašao i zapucao po komšiluku, a prvi sljedeći kojeg je ubio je porodični prijatelj Martinovića – Milan Mitrović (37) koji je pokušao da ga obuzda.

Tokom rekonstrukcije cijelog događaja krvavi pir je trajao oko sat vremena, dok je Borilović iz lovačkog karabina ubijao jednu po jednu žrtvu.

Kako navodi crnogorski Standard, policiji je trebalo, prema riječima očevidaca, dugo vremena da krene u akciju likvidacije napadača. U razmjeni vatre policija je navodno uspjela da rani Borilovića, ali je on uzvraćao napad i teško ranio jednog od policajaca.

Crnogrski portal dalje navodi da se u tom trenutku pojavio Nenad Neno Kaluđerović koji je uspio da se ubici prišunja sa druge strane gdje je bio nepristupačni teren i “da ga već ranjenog dokrajči pucavši u njega”.

Otkriva se i da je ubijeni Milan Mitrović zapravo vjenačni kum Nenada Kaluđerovića koji je nakon što je pucao u Borilovića otišao sa mjesta zločina i, prema nezvaničnim informacijama koje prenosi Standard, policija trenutno pregovara sa njim da se preda, ukoliko viši državni tužilac odluči da mu ne određuje pritvor.

U krivičnom zakoniku Crne Gore u članu 10. tog zakona stoji da nije krivično djelo ono djelo koje je učinjeno u nužnoj odbrani i da nužna je ona odbrana koja je neophodno potrebna da učinilac od svog dobra ili dobra drugoga odbije istovremeno ili neposredno predstojeći protivpravan napad.

U ovom članu se i dodaje da učinilac koji je prekoračio granice nužne odbrane može se blaže kazniti, a ako je prekoračenje učinio usljed jake razdraženosti ili prepasti izazvane napadom, može se i osloboditi od kazne.

Ostavite komentar: