Ubio devet, ranio 12 osoba: Poštari “zakočili” proces protiv monstruma iz Mladenovca

16.11.2023. | 18:12

Optužnica protiv Uroša B., osumnjičenog da je u selima Dubona i Malo Orašje ubio devet osoba, propisno je sastavljena i poslata odbrani, ali im još nije uručena zbog štrajka Javnog preduzeća “Pošte Srbije”.

Kako je za Tanjug rečeno u Višem sudu u Smederevu, nakon što optužnica bude uručena svim licima, krivično vanpretresno vijeće će je ispitati po isteku roka od 15 dana za podnošenje odgovora na optužnicu.

Više javno tužilaštvo u Smederevu je optužnicu podiglo prije skoro mjesec, 18. oktobra.

Tužilaštvo je optužnicom, pored Uroša B, optužilo i njegovog oca Radišu B, ujaka Gorana G. i brata od ujaka Borisa G.

Urošu B. optužnicom je stavljeno na teret teško ubistvo u sticaju sa krivičnim djelima nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, otmica i neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

Njegovom ocu Radiši B. stavljeno je na teret izvršenje krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija u sticaju sa krivičnim delom teško delo protiv opšte sigurnosti. Istragom je utvrđeno da je Radiša B. u kući u kojoj je živio, neovlašćeno držao veću količinu vatrenog oružja, municije i eksplozivnih materija i to jedan pištolj, jedan revolver, 241 komada metaka različitog kalibra, crni barut u količini od ukupno 854,38 grama, kao i različite delove za oružje.

Goran i Boris G. iz Kragujevca, optuženi su zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija, jer su u kući i pomoćnoj prostoriji neovlašćeno držali veću količinu oružja, municije i eksplozivnih sredstava.

Urošu B. stavljeno je na teret da je 4. maja u selima Malo Orašje kod Smedereva i Dubona kod Mladenovca, pucajući iz automatske puške i pištolja lišio života devet ljudi, od kojih je dvoje bilo maloljetno, a pokušao da liši života još 20 ljudi, od kojih je ranio njih 12.