“Ubio čovjeka, pa pušten da se brani sa slobodom”: “Škodom” pokosio oca i sina, pa pobjegao

Osnovni sud u Ubu odbio je prijedlog tamošnjeg tužilaštva da Radmilu N. (49) iz Surdulice, osumnjičenom da je izazvao saobraćajnu nesreću na auto-putu “Miloš Veliki”.

U ovoj nesreći je poginuo Nenad Mihailović (42), a povrijeđen njegov 16-godišnji sin M.M. i pobjegao sa lica mjesta, odredi pritvor i pustio ga je na slobodu.

Prema saznanjima Blica Osnovno javno tužilaštvo u Ubu, u srijedu, poslije saslušanja osumnjičenog sudiji za prethodni postupak dalo je prijedlog za pritvor. I to iz razloga da ne bi uticao na svjedoke, kao i zbog mogućnosti bjekstva, jer je osumnjičeni poslije saobraćajne nesreće pobjegao i skoro dan se za njim tragalo. Međutim, o pritvoru se razmatralo tek poslije završetka radnog vremena i sudija se nije saglasio sa tužiocem.

“Prijedlog za određivanje pritvora je odbijen s tim što je osumnjičenom R.N. izrečena mjera oduzimanja putne isprave i kao i mjera zabrane napuštanja boravišta. Ne postoji razlozi za određivanje pritvora koji je restriktivna mjera”, rekli su iz suda za medije.

Sudija po svemu sudeći nije razmatrao to što se osumnjičeni nije zaustavio i pružio pomoć Nenadu Mihailoviću i njegovog 16-godišnjem sinu, koji su bili u zaustavnoj traci autoputa, već je pobjegao sa mjesta nesreća i uhapšen je dan kasnije. Odluka sudije je izazvala revolt kod prijatelja porodice stradalog Nenada Mihailovića.

“Ubio je čovjeka u zaustavnoj traci, mogao je i dječaka, koga je samo splet okolnosti spasao. Pobjegao je, krio se i pušten da se brani sa slobode?! To što mu je oduzet pasoš ne znači ništa, treba da bude u pritvoru! On će se vratiti svojoj porodici, a Nenad svojim sinovima ne”, kaže prijatelj porodice stradalog i dodaje da koliko su čuli “nesavjesni vozač je neki funkcioner, Nenad samo običan čovjek”.

Blic je pisao da je Mihailović imao malu šlep-službu i u nedjelju predveče, po pozivu otišao na auto-put da bi odšlepao automobil koji je ostao u kvaru. Sa njim je, da bi mu pomogao, krenuo i sin M.M. Kako je već prošlo 18 sati, pao je mrak, u zaustavnoj traci autoputa, sin je držao bateriju da bi Nenad mogao da vidi i “nakači” vozilo na svoj kamiončić.

Iz još neutvrđenih razloga, Radmilo N, koji je upravljao službenom “škodom”, u vlasništvu firme, skrenuo je iz srednje u krajnju desnu traku. Tom prilikom desni retrovizor “škode” je udario mladića i oborio ga. Mladić je pao, povrijeđeni su mu ruka i kuk i onesvijestio se. Automobil je zatim udario Nenada, i od siline naleta ga “nabacio” ga šoferšajbnu “škode”. Nenada je zatim odbacio i nesrećni čovjek je udario u svoj kamiončić.

Nesavjesni vozač je, dao gas i pobjegao, a muškarac po čijem su pozivu došli da bi odšlepali njegovo vozilo u kvaru, potrčao je ka M.M. da bi mu pružio pomoć. Mladić se osvijestio, pa je iako povrijeđen, pokušao da pomogne ocu za koga je mislio da je živ. Oca je odvukao van puta, ali Nenad nije davao znake života.

O nesreći je odmah obaviještena policija i krenula je u potragu za nesavjesnim vozačem “škode”. Automobil je ubrzo nađen, ali na njemu nije bilo šoferšajbne. Od vozača nije bilo ni traga. Međutim, ubrzo je utvrđeno ko je bio za volanom službene “škode” i odbjegli vozač je dan kasnije nađen i uhapšen.Ostavite komentar: