Ubijeno već 50 ljudi! Rat dva mafijaška klana punih šest godina potresa podzemlje

Ubistvo Strahinje Stojanovića koji je policiji dobro poznat, a čiji je terenac tokom vožnje eksplodirao usred Beograda, novinari i stručnjaci u Srbiji tumače kao klasičnu i profesionalno izvedenu mafijašku likvidaciju, koja će se teško brzo raspetljati.

Koliko je trajalo odbrojavanje prije nego što je eksplozija odjeknula nije poznato.

Međutim, činjenice da na prometnom novobeogradskom bulevaru u tom trenutku nije bilo drugih automobila u blizini, da nije bilo slučajnih prolaznika, da na autobuskoj stanici niko nije čekao prevoz, ide u prilog tezi da je Stojanovićev terenac posmatran neko vrijeme, navodi N1 Srbija.

Ciljana i tačno planirana eksplozija

Kako se pretpostavlja, plastični eksploziv C-4 daljinski je aktiviran, kako pojedini mediji prenose, pozivom s mobilnog telefona.

Advokat Božo Prelević vjeruje da je onaj ko je postavio eksploziv pod Stojanovićev automobil vrlo stručan.”Usmjerio je eksploziju točno na vozača. On je to mogao učiniti i noću, i na drugom mjestu kad ima manje ljudi, mislim da je ideja onoga koji je to postavio baš ta da to pukne usred bijela dana, i da se tako potpiše, i to naravno sužava krug ljudi koji to mogu učiniti”, kaže Prelević za N1.

Prije samo dvije godine u zemunskom naselju Nova Galenika, sada ubijeni Strahinja Stojanović, tada je samo pukim slučajem izbjegao atentat, jer je izašao iz automobila neposredno prije aktiviranja eksploziva.

Je li Stojanović i sada mogao predvidjeti šta ga čeka? Novinarka KRIK Bojana Jovanović nije sigurna.

“Da li poslije nekog vremena postanu manje obazrivi ili su možda ubojice sve vještije u samom skrivanju tog eksploziva i količine koja se stavlja, nemam pravi odgovor na to pitanje”, navodi ona.

Stojanović je bio blizak klanu Šaranović, koji je godinama u ratu s klanom Luke Bojovića. Stojanovićevo ime se između ostalog, veže i za ubistvo srpskoj javnosti poznatog Dragoslava Miše Ognjanovića 2018.

“Činjenica je da imamo rat dva klana koji punih šest godina potresa podzemlje i u kome je ubijeno 50 ljudi, i to ne samo kriminalaca već i bliskih tim klanovima, članovi porodice, prijatelji… Teško je sada reći da li je njegovo ubistvo posljedica rata klanova, jer nemamo potvrdu službenu ni policije ni tužilaštva da je on direktno umiješan u taj rat”, ističe Bojana Jovanović.

Rat dva mafijaška klana u kojem je ubijeno već 50 ljudi

No, sve upućuje upravo na to da se radi o ratu mafijaša.

Advokat Prelević nema sumnju da je ovo bio klasičan obračun mafijaških klanova i da oni koji se detonacijama rješavaju svojih protivnika vjeruju da se mogu izvući nekažnjeno.

“To govori o jednoj drugoj stvari, o tome da organizirani kriminal nema onaj presing koji bi morao imati od strane policije. Vjerujem da postoje policajci koji pošteno rade svoj posao, ali bojim se da postoji smjer eksplozije i ekspanzije organizovanog kriminala koji oni nisu na ovaj način u mogućnosti spriječiti”, kaže on. A za sada nema službenih informacija o tome na što je, poslije eksplozije bombe ispod automobila, usmjerena policija, piše Avaz.

Ostavite komentar: