“Ubijena jer je rekla NE i raskinula vjeridbu”: Stravičan zločin Šejline sugrađane digao na noge

Policija i dalje traga za I. Đ. (28) iz Milješa, koji se sumnjiči da je 30. septembra ubio svoju bivšu djevojku Šejlu Bakiju (19) u Tuzima, a njenog oca Šabana teško ranio.

Šejla je ubijena jer je odlučila da raskine vjeridbu. Zbog ubistva ove mlade i lijepe djevojke, čitav region se podigao na noge, a danas su u Crnoj Gori održani i mirni protesti građana.

„Tražimo od Uprave policije, Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore i potpredsjednika Vlade za bezbednost, Dritana Abazovića, pokretanje hitne istrage o ovom slučaju nasilja nad ženama, koje je završilo tragičnim gubitkom mladog života, uprkos činjenici da je nasilje prijavljivano policiji i pravosuđu“, kažu građani koji su protestovali na ulicama.

I na društvenim mrežama masovno šeruju Šejlinu fotografiju uz potresan status.

„Šejla Bakija, ubijena jer je rekla NE! Zapamtite to da je rekla NE. Monstrum je pucao u nju nakon raskida vjeridbe, kada se vratila kući kod svog oca. Dakle, kriva je za pojedince koliko sam ispratio komentare, jer nije na vrijeme vidjela kakav je… Psihopate su svuda oko nas i zato malo bolje pogledajte svoje dvorište pre nego što krenete da lupetate o drugima. Smogla je snage i ostavila ga, ali on nju nije i nikada ne bi. Isto bi pucao i da je dva dana nakon vjeridbe raskinula. Mirno spavaj dušo draga“, stoji u statusima.

Građani su ogorčeni jer I. Đ, kojeg je Šejla i ranije prijavljivala za nasije, još nije uhapšen, a sve trenutno ukazuje na to da je nakon ubistva pobjegao iz zemlje.

Crnogorski mediji pišu da policija sumnja da je I. Đ nakon ubistva bivše nevjenčane supruge i ranjavanja njenog oca u sredu oko 15.40 sati, na Karabuškom polju imao logistiku i da je ilegalno pobjegao u Albaniju. Vjeruje se da je izbegao policijske kontrole kroz Tuzi i u međugraničnom predjelu između Crne Gore i Albanije ilegalno izašao iz zemlje.

Policija se juče zvanično oglasila povodom ovog zločina. Ponovili su da je I. Đ. od ranije poznat policiji i da su prema njemu “preduzimali službene mere i radnje”.

Kako je saopšteno, protiv njega je 26. avgusta podnijeta prekršajna prijava zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici. Dodaju da je “prijavu podnijela njegova bivša nevjenčana supruga Š. B. u kojoj je navela da joj je ovo lice upućivalo prijetnje napadom”.

„Odmah po zaprimljenoj prijavi u službenim prostorijama Centra bezbjednosti Podgorica na okolnosti događaja, prikupljena su obavještenja od ova dva lica. Sa navodima prijave i sadržajem izjava upoznat je dežurni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji se izjasnio da u konkretnom događaju nema elemenata krivičnog djela“, saopštili su iz policije.

I. Đ. je, kako su naveli, uhapšen zbog prekršaja iz čl. 36 stav 2 shodno Zakonu o zaštiti nasilja u porodici, te je narednog dana priveden nadležnom sudiji za prekršaje na dalje postupanje. Navode da su protiv njega službenici Uprave policije u prethodnom periodu podnijeli i krivične prijave.

„Zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga on je procesuiran 2017. godine, dok je 2019. godine podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilničko ponašanje“, dodaje se u saoštenju.

Istakli su da je „značajno interesovanje u odnosu na događaj od 30. septembra iskazao predsjednik Opštine Tuzi Nik Đeljošaj sa kojim službenici Uprave policije ostvaruju kontinuiranu komunikaciju i saradnju”, piše Telegraf.

Ostavite komentar: