Ubijen u krvavoj tuči: Sahranjen Stefan, prijatelji u šoku

Stefan Stefanović (26) iz Niša, koji je ubijen 13. avgusta u tuči u kafiću u Ulici 7. jula, sahranjen je danas na groblju u selu Rusna u opštini Doljevac, odakle su njegovi roditelji. Na vječni počinak ispratili su ga roditelji, sestra i druga brojna rodbina i prijatelji.

“Svi smo u šoku, Stefan je uvijek bio miran mladić. Nikada nije bio nasilan, niti je imao posla sa zakonom. Zato nas je i zaprepastilo da se našao u jednoj ovakvoj priči. Radio je svoj posao savjesno u službi obezbjeđenja Kliničkog centra u Nišu, uvijek ćemo ga pamtiti po njegovim plavim očima i tom pogledu koji je već na prvi pogled otkrivao da se radi o dobrodušnom čovjeku. Nadamo se da će istraga utvrditi šta se zaista dešavalo te noći”, priča jedan od Stefanovih poznanika.

Kako je “Blic” pisao, zbog sumnje da je nožem ubio Stefana, teško povrijedio njegovog druga M. C. (39) iz Pukovca a lakše još jednog mladića, uhapšen je F. P. (30) iz Niša.

Njemu je nakon saslušanja u tužilaštvu i sudu određen jednomjesečni pritvor zbog sumnje da je počinio jedno od najtežih krivičnih djela koje je kvalifikovano kao teško ubistvo u pokušaju iz člana 114 stav 1 tačka 11 u vezu sa članom 30.

Jednomjesečni pritvor određen je i Nišliji A. M. (19) koji se kobne noći nalazio u društvu sa ubijenim Stefanovićem i ranjenim M. C, a koji se sumnjiči da je počinio nasilničko ponašanje jer je učestvovao u prebijanju F. P. neposredno prije tragičnog događaja.

Kako je “Blic” pisao, do svađe i tuče u kafiću došlo je 13. avgusta oko dva časa iza ponoći, jer je F. P. prolazeći kroz gužvu na putu do toaleta zakačio jednog od aktera kobnog događaja i prosuo mu piće. On je potom pretučen ispred WC-a, nakon čega se vratio u kafić i potegao nož kojim je ubo M.C. u stomak i Stefana Stefanovića u grudi.

Stefan je preminuo na prijemu u Klinički centar u Nišu dok je M.C. operisan zbog povrede jetre i nalazi se na intenzivnoj njezi. Treći mladić je slučajno samo lakše povrijeđen po ruci i nije zadržan na liječenju.

Ostavite komentar: