U toku sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost: Srbija će čuti za zločine Velje Nevolje

U toku je sjednica Savjeta za nacionalnu bezbjednost Srbije na kojoj bi, prema najavi predsjednika Aleksandra Vučića, trebalo da se raspravlja o borbi protiv organizovanog kriminala, vakcinaciji i borbi protiv korone, novim političkim okolnostima na Kosovu i Metohiji, novim prilikama u regionu, Evropi i svijetu.

Sjednica je počela nešto poslije 18.00 časova u Palati Srbija, a po njenom završetku Vučić će se obratiti građanima.

Sjednici prisustvuju predsjednik Vlade Srbije Ana Brnabić, ministar odbrane Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, ministar finansija Siniša Mali, ministar inostranih poslova Nikola Selaković i ministar pravde Maja Popović.

Prisustvuju i direktor BIA Bratislav Gašić, načelnik Generalšataba Vojske Srbije Milan Mojsilović, državni tužilac Zagorka Dolovac i direktor policije Vladimir Rebić, prenose beogradski mediji.

Predsjednik Srbije ranije danas je izjavio da će večeras biti donesena odluka o prikazivanju snimaka na kojima se vide monstruozni zločini, a da će o tome šta će biti prikazano razgovarati Tužilaštvo za organizovani kriminal i MUP.

“Sigurno je da zbog želje dela roditelja nećemo prikazati ono što je najmonstruoznije, ali verujem da će nešto biti pokazano ljudima da bismo shvatili sa kakvim smo zverima imali posla”, rekao je Vučić, prenosi Srna.

Vučić je ranije rekao da će građani Srbije, cijela Evropa i cijeli svijet biti šokirani kada budu čuli detalje istrage protiv organizovane kriminalne bande.

Nakon završetka sjednice građanima će se obratiti predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

 

Ostavite komentar: