U subotu doček patrijarha srpskog Porfirija u Podgorici

Program povodom ustoličenja Njegovog visokopreosveštenstva mitropolita crnogorsko-primorskog Joanikija počeće u subotu 4. septembra, dočekom Njegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija na platou ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici.

Nakon dočeka uslijediće Večernja služba i obraćanje patrijarha Porfirija i mitropolita Joanikija, a potom kulturno-umjetnički program.

Programom koji organizuje Mitropolija crnogorsko-primorska, za nedjelju, 5. septembar, u 8.00 časova u Cetinjskom manastiru predviđena je Sveta arhijerejska liturgija sa činom ustoličenja.

Litrugiju će služiti patrijarh Porfirije sa arhijerijerima Srpske i ostalih pomjesnih crkava.

Oba događaja biće direktno prenošena na Radio i Televiziji Crne Gore.

Iz Mitropolije su naveli da zbog veoma malog prostora u crkvi u Cetinjskom manastiru nisu u mogućnosti da obezbijede ulazak i prisustvo novinarskih ekipa.

Preporuka Instituta za javno zdravlje Crne Gore je da svi novinari posjeduju digitalni sertifikat koji podrazumijeva da je osoba u cjelosti vakcinisana ili je primila prvu dozu vakcine protiv kovida 19, datum i vrijeme negativnog pi-si-ar /PCR/ testa na virus korona ili dokaz o negativnom brzom antigenskom testu koji nije stariji od 48 sati.

Prema preporukama, dovoljan je i dokaz da je osoba preboljela kovid 19, odnosno dokaz da je prošlo više od 14 i manje od 180 dana od prvog pozitivnog PCR testa.

 

 

Ostavite komentar: