U Sjevernoj Makedoniji kraći policijski čas i duže radno vrijeme restorana

U Sjevernoj Makedoniji policijski čas od srijede će počinjati dva sata kasnije, za koliko će biti produženo i radno vrijeme kafića i restorana, odlučila je vlada u Skoplju.

Kako se navodi u saopštenju, policijski čas će umjesto u 21.00 počinjati u 23.00 i trajajti kao i do sada do 5.00 narednog dana, dok će ugostiteljski objekti moći da rade do 22.30, ali samo otvoreni dijelovi, uz poštovanje postojećih mjera i protokola.

Vlada Zorana Zaeva je prihvatila i prijedlog Komisije za zarazne bolesti da svi makedonski građani i stranci koji stižu iz Indije i Brazila idu u obaveznu samoizolaciju (karantin) zbog sprečavanja širenja novih sojeva kovida.

Kafićima i restoranima u Sjevernoj Makedoniji od 28. aprila je, poslije tri sedmice zabrane, ponovo dozvoljeno da primaju goste, ali samo u otvorenim dijelovima do 20.30, dok je početak „policijskog časa“ pomjeren sa 20.00 na 21.00.

Ograničavanje kretanja građana u noćnim satima u Sjevernoj Makedoniji je uvedeno 10. marta, nakon što je ubrzano počeo da se širi zarazniji britanski soj koronavirusa, dok su ugostiteljski objekti zatvoreni od 5. aprila.

 

 

Ostavite komentar: