U samoubilačkom napadu u Avganistanu, ranjena tri hrvatska vojnika, jedan u kritičnom stanju

Tri hrvatska vojnika ranjena su u napadu u Avganistanu, objavljeno je na press konferenciji u prostorijama Ministarstva odbrane Republike Hrvatske. Ministar odbrane Damir Krstičević pojasnio je o čemu se radi.

“Nažalost, rano jutros dogodio se napad na vozilo Hrvatske vojske u Kabulu u Avganistanu. Prema zadnjim informacijama, imamo tri povrijeđena hrvatska vojnika od kojih je jedan zadobio teške povrede glave i u životnoj je opasnosti. Ostala dvojica vojnika zadobila su teže povrede, ali su van životne opasnosti. Konkretno, kod jednog se radi o lomu noge, a kod drugog o povredi ruke. Radi se o izolovanom napadu, a svi ostali pripadnici hrvatskog kontingenta su na sigurnom. Naši oficiri su s porodicom stradalog vojnika kako bi im pružili svu potrebnu pomoć i podršku. Rano jutros sam razgovarao s predsjednicom i s predsjednikom Vlade, oni su upoznati s ovim događajima – rekao je Krstičević.

Kako je rečeno hrvatski vojnici kretali su se u tri vozila. Oko osam sati ujutro krenuli su u kamp Kaja. U 8.45 sati, na putu od kampa Kaja do kampa Lion, na 200 metara od kampa Lion, došlo je do zalijetanja trokolice motocikla s bombašem samoubicom u vozilo u kome su bili hrvatski vojnici.

Na lice mjesta su izašle avganistanske snage i pružile pomoć povrijeđenima. Da vozilo nije bilo blindirano posljedice bi bile puno teže”, rečeno je u MORH-U.

 

Izvor:(ATV)

 

Ostavite komentar: