U njegovom vozilu držali Vanju: Penzioner ubijen zbog duga od 500 evra

04.12.2023. | 14:16

Penzioner Panče Žežovski je otet 22. novembra iz svog doma, da bi kasnije bio ubijen je i zakopan na putu Veles-Skopje, rekao je na konferenciji za štampu tužilac Gavril Bubevski.

“Razlog za ubistvo je bio dug od 500 evra prema grupi na čijem čelu se nalazi Ljupčo Paleski Palčo. Motiv je bio da se penzioner usmrti i  njegovo vozilo iskoristi za otmicu djevojčice Vanje Đorčevske.” rekao je Bubevski.

Tužilac je detalje o smrti 74-godišnjeg penzionera je saopštio nakon što su osumnjičeni tokom noći dali svoje iskaze i rekli da su imali nekakav dužničko-povjerljivi odnos sa  Žežovskim koji im je dugovao nekih 500 eura. To je najvjerovatnije razlog zašto je izabran kao žrtva i da mu se uzmu kola za izvršavanje otmice, dodao je Bubevski.

Panče je inače otet iz svog doma, a kidnaperi su uzeli njegovo vozilo, prenosi makedonska TelmaTV.

Poslije njegovog ubistva isto vozilo su koristila dvojica od trojice osumnjičenih za ubistvo 14-godišnje Vanje Đorčevske. Oni su u pomenutom vozilu prevezli Vanju, kojoj su predhodno zavezali ruke i noge i stavili je u vreću za spavanje. Nakon toga otišli su  prema Brazdi u Čučer Sandevu gdje su oko 10 sati ujutro usmrtili djevojku.

Ministar unutrašnjih poslova Sjeverne Makedonije Oliver Spasovski potvrdio je danas da je motiv za otmicu i ubistvo maloljetne Vanje Đorđevske bilo koristoljublje i označio je oca Vanje (14) kao osobu koja je odala informacije o tome kada će ona ostati sama kod kuće.