U Čačku uhapšeni Poljaci dok su snimali vojnu fabriku “Sloboda”, sumnja se da su špijuni!

14.05.2022. | 22:41

Pripadnici čačanske policije priveli su danas dvojicu poljskih državljana jer su neovlašćeno pristupili fabrici oružja “Sloboda” i osnovano se sumnja da je riječ o špijunima – saznaju “Novosti”!

Prema informacijama do kojih su došle “Novosti“, J. L. (26) i K. J. (42) snimali su prilazne puteve i fotografisali poznatu kompaniju, koja je jedna od najvažnijih u lancu domaće namjenske industrije. Kada su pripadnici službe obezbjeđenja krenuli da im prilaze, počeli su da bježe ali su sustignuti i zadržani u prostorijama fabrike do dolaska policije.

Utvrđeno je da su u Čačak došli još 8. maja, a u mobilnim telefonima su im pronađeni snimci prilaznih puteva kompaniji “Sloboda” AD, ali i dvije fotografije unutrašnjosti ovog vojnog objekta. Kako prenose naši izvori iz istrage, oni su se nevješto branili da su fotografisali prirodu i da nisu znali da je riječ o vojnoj fabrici. Određeno im je zadržavanje od 48 sati, a istraga je u toku.

Inače, ako se utvrdi da je riječ o poljskim agentima, to bi bio nastavak specijalnog rata koji pojedini krugovi u Varšavi vode protiv naše zemlje. Podsjetimo, srpske obavještajne službe su utvrdile da su iz ove države stizali mejlovi u kojima je navođeno da se u avionima Er Srbije na letovima za Moskvu nalaze podmetnute bombe. Uprkos saznanjima naše strane, Poljaci nisu ni prstom mrdnuli da se istraže ove sabotaže zbog kojih je nacionalni aviorevoznik trpio veliku materijalnu štetu.