Tužna vijest: Preminuo Radoljub Vranić Roćko – šampion Slagalice i učesnik brojnih kvizova

Radoljub Vranić Roćko, jedan od velikih ljubitelja kvizova u Srbiji, dugogodišnji učesnik gotovo svih formata koji se emituju na RTS-u, preminuo je nakon teške bolesti.

Kvizomani su posljednji put imali prilike da ga gledaju u kvizu “Stigni me ako znaš”, gdje je svojom harizmatičnom pojavom i znanjem do samog kraja držao epizodu neizvjesnom.

Vijest o njegovoj smrti na društvenim mrežama podijelio je Dušan Macura, bivši košarkaš i jedan od najpoznatijih kvizomana u zemlji.

“Bio je veseli dječak u tijelu odraslog čovjeka, veliki znalac i šampion, drugarčina kakva se samo poželjeti može, svoj posljednji nastup odigrao uveliko znajući najtežu dijagnozu po vrelom ljetnjem danu od 40 stepeni i opet umalo trijumfovao!!! Na sve ovo bi rekao, ne zaj*baji brate Macura Borac i junak do posljednjeg trenutka!!!

Radoljub Vranić – Roćko (1964 – 2023)

Zbogom brate Roćko, zbogom druže moj”, napisao je Dušan.

Publika će Radoljuba najviše pamtiti po epizodi kviza “Potera” iz vremena kada je tragač bio Uroš Đurić, kada je vrlim znanjem, doprinio da ekipa od tri takmičara sa sobom ponese 489.000 dinara. Tom prilikom Vranić je u nekoliko navrata svojim brzim odgovorima vraćao Đurića korak unazad.

Pored kvizova “Potera” i “Stigni me ako znaš”, Radoljub će ostati upamćen i kao pobjednik najpopularnijeg kviza u Srbiji, “Slagalica”, u kojoj je kao šampion izašao iz takmičenja u 73. sezoni kviza.

Ostavite komentar: