Tužioci iz Crne Gore stigli u Beograd: U toku saslušanje Belivuka i Miljkovića

U sjedištu Tužilaštva za organizovani kriminal u toku je saslušanje vođa organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića po zamolnici Crne Gore.

Njih dvojicu, kao i pripadnika njihove grupe, osumnjičenog Nebojšu Jankovića priveli su pripadnici sudske straže uz jaku pratnju policije i žandarmerije iz Okružnog zatvora u Beogradu u kojem se nalaze od februara zbog postupka koji se protiv njih vodi u srpskom tužilaštvu za organizovani kriminal.

Belivuka, Miljkovića i Jankovića danas ispituju tužioci iz Crne Gore u vezi sa ubistvima Damira Hodžića, Adisa Spahića, i otmicom Mila Radulovića Kapetana.

Specijalno državno tužilaštvo Crne Gore vodi istragu u vezi sa tim ubistvima protiv Belivuka, Miljkovića i Jankovića ali i protiv 11 svojih državljana.

Ovom istragom su obuhvaćeni Igor Božović, Slobodan Kašćelan, Radoje Zvicer, Radivoje Živković, Milan Vujotić, Dragan Knežević, Radoje Živković, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Nebojša Janković, Ratko Živković, Miloš Radonjić, Duško Roganović i Vladimir Vučković.

Prema do sada prikupljenim dokazima, nakon što su u oktobru prošle godine u kući nadomak Spuža osumnjičeni ubili Spahića i Hodžića, otetog Radulovića su premjestili na drugo mjesto i ubili, prenose crnogorski mediji.

Prethodno su od njega iznudili sve informacije vezane za djelovanje „škaljarskog klana“, odnosno kriminalne grupe kojoj je on navodno pripadao. Radulović je, vjeruje se, ubijen, nakon dvomjesečnog mučenja, u decembru prošle godine.

Belivuk i Miljković su, kako sumnja crnogorsko tužilaštvo , za vrijeme izvršenja navedenih krivičnih djela, nelegalno ušli u Crnu Goru mimo graničnih prelaza i bez dozvole državnih organa te zemlje. U Srbiju su se, navode tužioci, vratili na isti način, prenosi Tanjug.

Belivuk i Miljković danas će takođe biti saslušani u vezi sa ubistvom Mitića, u okviru istrage koja je pokrenuta protiv njih u oktobru nakon potvrđivanja optužnice koja ih već tereti za pet ubistava, trgovinu drogom, otmice i druga teška krivična dgela.

U Tužilaštvu za organizovani kriminal za Tanjug su ranije rekli da im je zamolnica dostavljena 8. novembra, a da je sud odobrio ukazivanje međunarodne pravne pomoći 16. novembra.

Miljković i Belivuk su u pritvoru u Beogradu od februara i terete se za niz krivičnih djela, među kojima je i šest ubistava.

Uskoro će im biti zakazano suđenje pred Specijalnim sudom u Beogradu.

Ostavite komentar: