Turistička golgota na bugarsko-grčkoj granici – FOTO

Srpski turisti koji su sinoć krenuli put Grčke susreli su se sa novim problemom – kilometarskim kolonama na bugarsko-grčkoj granici. Kako su javljali građani Srbije sa prelaza Kulata – Promahonas, na prelaz granice su čekali između dva i devet sati.

Prvi problem je što su u jednom trenutku, tokom noći, vozila propuštana u jednoj koloni, zajedno automobili i kamioni, da bi zatim bila formirana odvojena za putnička vozila, ali već kada su automobili bili naređani u kilometarskom nizu, prenosi Blic.


– Bili smo na granici od 20.20 do 4.00 po grčkom vremenu. Grci nas nisu zezali, nismo ni popunjavali obrazac, niti su nas testirali. Izdiktirali smo im broj telefona, nismo ni rekli u koji grad putujemo. Za nas petoro je procedura trajala nepunih pet minuta. Ali čekanje na bugarskoj granici četiri sata bez pomjeranja je bilo strašno – javila je jedna od “zaglavljenih” srpskih turistkinja.
Ništa bolje nisu prošli ni oni koji su u prvim jutarnjim satima stigli do Grčke.

– Upravo smo ušli u Grčku, na granici smo čekali 9 sati i 15 minuta. Al nije nam žao, čekala bih i 15 sati da uđem u Grčku. Nismo testirani, ali se svi podaci na granici unose ručno – javila je Marija S.


Ostaje pitanje kako će tek biti narednih dana, kada u većem broju krenu i autobusi turističkih agencija.

Zato bi spas bio da se postigne dogovor sa Grcima i da otvore granični prelaz Evzoni kako bi srpski, ali i ostali turisti, mogli da ulaze i preko Sjeverne Makedonije.

Izvor: Srpskainfo

Ostavite komentar: