Tuga: Urednik preminuo tokom smjene

Dugogodišnji muzički urednik Hrvatskog radija Ivan Dvoržak sinoć je preminuo na radnom mjestu.

Dvoržaku je oko 22 sata iznenada pozlilo na poslu – na “smjeni” na Radio Sljemenu.

Kako saznaje Jutarnji list odmah je pozvana Hitna pomoć, ali svi njihovi napori oživljavanja bili su uzladni.

Neslužbeno saznaju iz Grada da je gradonačelnik Tomislav Tomašević koji je sinoć bio gost u Dnevniku HRT-a izlazeći iz studija naišao na potresene radnike koji su samo 10-ak minuta ranije svjedočili smrti kolege. Tomašević se neko vrijeme zadržao s zaposlenima HRT-a.

“Sve nas je sinoć šokirala iznenadna smrt kolege Ivana Dvoržaka, dugogodišnjeg muzičkog urednika Hrvatskog radija, koji nas je, na žalost, napustio u 50-oj godini. Kolege će ga pamtiti po vedrom duhu, predanosti poslu i ljubavi prema muzici, a slušatelji po emisiji “Glazba za sanjarenje”, koja se emitirala nedjeljom navečer”, stoji u saopštenju Hrvatskog radija.

Dvoržakov kolega Robert Urlić je izjavio:

“Teško mi je govoriti o kolegi kojeg sam svakog dana gledao preko puta stola, s kojim sam komentirao svakodnevno muziku, nove i stare pjesme, pjevače, muzičare, koji me je uvijek znao oduševiti svojom perspektivom i interpretacijama. Ivan Dvoržak bio je veliki znalac domaće i strane muzike, čovjek posvećen muzici, koji je uvijek tražio ono najbolje u muzičkim djelima.”

Ostavite komentar: