Tri godine od ubistva Ivanovića! Vučić: Srbija će se boriti da pronađe počinioce gnusnog zločina

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da će se Srbija boriti da na svaki način pronađe one koji su počinili gnusni zločin ubistva Olivera Ivanovića na Kosovu i Metohiji, te dodao da srpske službe imaju kompletnu sliku onih koji bi mogli biti umiješani.

“Mi smo završili komletnu sliku o tome i sa licima koja bi mogla biti umiješana u taj težak zločin kroz naše bezbjednosne agencije. Za to nedostaje činjenica da nismo mogli da da budemo prisutni na uviđaju”, rekao je Vučić novinarima u Beogradu. On je dodao da srpske službe namaju ono što bi bili direktni dokazi, za šta je potrebno da se neki od materijala sa uviđaja pojavi u rukama Srbije ili direktno ili priznanje nekog od učesnika.

“Kompletnu sliku onih koji bi imali motiv i koji bi bili umiješani u tako težak jeziv zločin, naše službe već nekoliko mjeseci imaju”, rekao je Vučić, povodom navršetka tri godine od ubistva Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici, koji je bio lider Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda”. On je podsjetio da Srbija na Kosmetu nema efektivnu kontrolu na terenu, tako da je to problem.

Komentarišući to što je bivši kosovski policajac Fadilj Siljevići pronađen juče mrtav u brdima iznad jezera Badovac, a na spisku je svjedoka Specijalnog tužilaštva u Hagu za OVK, Vučić je rekao da je to “ko zna koji slučaj” i da će, nažalost, mnogi da izgube “svoje glave”.

“Mislim da je to pitanje za Evropljane i Amerikance, za one koji su tvorci takozvane države i neka oni sebi odgovaraju na ta pitanja. Nažalost, mnogi ljudi će zbog toga da izgube svoje živote i svoje glave, ali mi tu ne možemo ništa da promijenimo”, rekao je Vučić. On je rekao da je najčudniji bio slučaj saobraćajne nesreće u Podgorici.

U Podgorici je u februaru 2007. godine u nerasvijetljenoj saobraćajnoj nesreći pregažen Rom Kujtim Beriša, koji je trebalo da bude jedan od ključnih svjedoka pred Haškim tribunalom protiv bivšeg komandanta OVK Ramuša Haradinaja.

Ostavite komentar: