Tri dana trajala nesvakidašnja drama: Sanduk stavili na leđa i kroz smetove nosili pokojnika

Dubok snijeg okovao je sela na Pešterskoj visoravni i napravio mještanima velike probleme.

Iako navikli na teške uslove, mještane Vrbnice u Mjesnoj zajednici Bare zatekla je nesvakidašnja drama jer komšiju koji je preminuo uspjeli su da sahrane tek treći dan od njegove smrti i to noseći ga na rukama, prenosi Kurir.

“Najprije snijeg, a onda se put osuo na dva mjesta i zatrpao skroz prilaz ka seoskom groblju. Zvali smo pomoć iz opštine Sjenica, došao je mašinista koji je očistio pet do šest metara puta, a onda se okrenuo i otišao ostavivši još jedno četiri metra, koje je odbio da očisti iz nama nevjerovatnih razloga.

Nismo imali drugog izbora već da pokojnika stavimo na leđa i na smjenu nosimo dva kilometra do seoskog groblja”, rekao je za RINU Miloje Cvijović iz sela Vrbnica.

Pokojnik je sahranjen tek pred sam mrak, a ovaj nemio događaj još više je rastužio porodicu i komšije. Za meštane pešterskih sela ovo je izuzetno teška zima, jer je osim pod snijegom skoro potpuno provode i bez električne energije.

“Prepušteni smo sami sebi, ne žalimo se, ali u ovakvim situacijama smo zaista očajni i potrebna nam je pomoć nadležnih. Kod nas je kao u 16. vijeku, do prodavnice idemo na konjima, umrle nosimo na leđima da bi ih sahranili. Mnogo je teško živjeti na ovakav način”, kaže Miloje.

Ostavite komentar: