Treći dan “dizanja glasa nezadovoljstva”: Bakljada na ulici, igra se crnogorsko kolo VIDEO

Građani Crne Gore ne posustaju, već treći dan dižu glas nezadovoljni izmjenama Odluke o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom i izmjene Zakona o registru prebivališta i boravišta.

Kako se vidi na snimcima, Nikšićani su pristigli i organizovali bakljadu, nakon čega su ispraćeni aplauzom.
“Ovo je građanska borba za državu Crnu Goru i od nje nikada nećemo odustati”, poručio je Inicijativni odbor slobodnih građana.
Na Bogetićima se igra i crnogorsko kolo. Današnji skup obezbjeđuje policija, a kao i prethodnih dana prolaz će biti omogućen samo za hitne slučajeve.Podsjećanja radi, upućeni su zahtjeve Vladi i najavljeno da će radikalizovati protest ako oni ne budu ispunjeni do 12. aprila.
Zahtijevaju da se sporna Odluka o kriterijumima za sticanje crnogorskog državljanstva prijemom u potpunosti odbaci ili da se donese uz učešče poslanika suverenističkog bloka u Skupštini Crne Gore i posebno, uz učešće predstavnika svih manjinskih naroda koji žive u Crnoj Gori, zatim da se saopšti ko je bio u vozilu sa zatamnjenim staklima, tačnije koju štićenu ličnost i po kom osnovu je vozač prevozio.Takođe su kazali da očekuju i da se premijer Krivokapić javno izvini građanima Crne Gore kojima je prije tri dana prijetio. Građani koji protestuju već treći dan poručuju da iza skupova, blokada i protesta i svih buntova na nivou Crne Gore ne stoji ni jedna partija ili političar.
“Stoje svi slobodni građani Crne Gore kojima basta da kažu “Ne”, poručuju, piše Avaz.

Ostavite komentar: