“Treba ga uhapsiti”: Krivokapić podnio krivičnu prijavu protiv Veljovića

Zdravko Krivokapić, kao što je i najavio, podnio Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv savjetnika crnogorskog predsednika Mila Đukanovića.

Predsjednik Vlade Crne Gore Zdravko Krivokapić, kao što je i najavio, podnio je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv savjetnika crnogorskog predsjednika Mila Ðukanovića i bivšeg šefa policije Veselina Veljovića.

Krivokapić je u obrazloženju krivične prijave, u koju su Vijesti imale uvid, naveo da je Veljović javno pozvao i apelovao na službenike policije da iskažu otpor i neposlušnost prema zakonitim odlukama ili mjerama državnih organa ili prema službenom licu u vršenju službene radnje čime je, kako je naveo, izvršio krivično djelo pozivanje na otpor iz člana 378 Krivičnog zakonika Crne Gore.

Krivokapić je predložio da tužilaštvo uhapsi Veljovića i odredi mu pritvor, a zatim da tužilaštvo u roku od 30 dana sudu podnese optužni prijedlog zbog navedenog krivičnog djela.

Krivokapić je u utorak najavio da će kao građanin podnijeti krivičnu prijavu protiv Veljovića.

Veljović je nedavno u autorskom tekstu napisao da je “sveta dužnost i obaveza” svakog pripadnika sektora bezbjednosti da odbije svako neustavno i nezakonito naređenje, ali i da je dužnost svih građana da u prvim danima septembra budu zajedno na Cetinju.

Povod za ovaj Veljovićev poziv pripadnicima policije na neposlušnost je najavljeno ustoličenje izabranog mitropolita crnogorsko primorskog Joanikija u Cetinjskom manastiru, 5. septembra.

Povodom ovog teksta Veljović je saslušan u Tužilaštvu, gdje je rekao da je to njegov lični stav.

Ostavite komentar: