Tihi ubica: Muž i žena pronađeni mrtvi u stanu, sumnja se na trovanje plinom

01.12.2023. | 12:00

Beživotna tijela supružnika I.N. (41) i B.N. (38) pronađena su u stanu u kojem su živjeli u Nišu. Sumnja se da su se supružnici otrovali plinom, jer se u prostoriji u kojoj su nađena njihova tijela osjećao miris plina.

Kako Blic nezvanično saznaje, njihova tijela je pronašao rođak kada je 27. novembra oko 13.15 osoba došao u stan u kojem su živjeli jer se, prema nezvaničnim informacijama, nisu javljali na telefon.

U niškoj policiji je potvrđeno samo da su tijela dve osobe – muškarca starog 41 godinu i žene stare 38 godina, nađeni u stambenom objektu u kojem su živjeli.

“Obaviješteno je Više javno tužilaštvo u Nišu. Policija je preduzela sve mjere i radnje iz njene nadležnosti. Nema sumnjivih okolnosti”, potvrđeno je Blicu u Policijskoj upravi u Nišu.

Uzrok smrti zvanično nije naveden, ali prema nalazu policije nema sumnje da je smrt nasilna ili da je posljedica bilo kakvog krivičnog djela.

Preminuli u snu od gušenja

Prema saznanjima, činjenica da se u prostoriji osjećao plin snažno nameće sumnju da su supružnici nastradali u snu usljed ugušenja plinom, ali će tačan uzrok smrti biti poznat nakon obdukcije.

Za sada zvanično nije poznato da li je smrt nastupila usljed curenja plina iz neispravne plinske instalacije na nekom od uređaja koji koristi ovaj energent ili na drugi način.

Budući da Niš nema u plinsku mrežu u zgradama vjerovatno je u pitanju plinska boca rešoa, grejalice ili šporeta.

Prije dva dana dogodila se i tragedija kod Bele Crkve kada su se supružnici otrovali dimom iz peći na pelet.

Žena je nastradala, a muškarac hitno prevezen na VMA gdje je u teškom stanju.