“Ti si COVID Srbije”: Vučića u Parizu dočekale poruke bijesnih srpskih studenata FOTO

Bilateralnom susretu predsjednika Srbije i Francuske u Parizu prethodio je manji protest nekolicine srpskih studenata i doktoranata nastanjenih upravo u glavnom gradu Francuske.

Naime, kako piše Danas, srpski studenti okupili su se u Parizu ispred rezidencije srpske ambasadorke, uoči posjete Aleksandra Vučića Francuskoj, ogorčeni i bijesni na slike koje su ponikle iz Beograda. Tim povodom istaknuli su transparent s natpisom “Ti si COVID Srbije”.

“Srpski studenti ogorčeni su i bijesni na represiju režima, brutalnost policije i osam godina uništavanja demokratije, slobode mišljenja, i slobode medija. Više ne možemo i ne smijemo da ćutimo”, poručio je Lazar Karapandža, jedan od učesnika dočeka predsjednika.

Na njihovo nezadovoljstvo ironično je reagovala Vučićeva savjetnica za medije, Suzana Vasiljević, poručivši: “Dočekali ga možda, ali malo sutra. Čekaćete vi djeco još malo. Trenutno s Makronom sluša kompoziciju Claude Debussy’s Reflets dans l’eau”.

Inače, za danas je najavljen video samit o odnosima Srbije i Kosova koji će se održati pod pokroviteljstvom Francuske, Njemačke i Evropske Unije, a s ciljem “pokretanja ponovnog dijaloga”.

Pred sami odlazak u Pariz, u Beogradu su zabilježene dvodnevne nasilne demonstracije u kojima je povrede zadobilo na desetine građana i policajaca. Zanimljivo je da je, između ostalog, Vučić demonstrantima poručio da će zbog njih “biti manje odmoran za razgovore s Makronom, samo da bi im pokazao da se nimalo ne plaši nikoga i ničega”.

U nedjelju se, piše B92, Vučić u Briselu sastaje s Hotijem, uz prisustvo Borela i Lajčaka, piše Klix.

Ostavite komentar: