Teške brojke iz Crne Gore: Preminulo osam osoba za 24 časa, još 354 zaražene koronom

U Crnoj Gori je u protekla 24 časa od posljedica virusa korona preminulo osam osoba, a potvrđena su 354 nova slučaja infekcije, saopšteno je iz Instituta za javno zdravlje.

Novi slučajevi zaraze evidentirani su na Cetinju 28, Nikšiću i Ulcinju po 27, Pljevaljima 21, Bijelom Polju 19, Kotoru 17, Rožajama devet, Kolašinu osam, Beranama sedam, Herceg Novom šest, Baru i Tivtu po četiri, Mojkovcu tri, Danilovgradu dva i iz Tuzija i Budve po jedan.

Preminula su po dva pacijenta iz Bara, Ulcinja i Kotora i po jedan iz Herceg Novog i Nikšića. Riječ je o četiri starije i četiri osobe srednje životne dobi. Od početka juna u Crnoj Gori su preminule 281 osobe čija se smrt dovodi u vezu sa kovidom 19, a od početka godine 290.

U posljednja 24 sata prijavljen je oporavak kod 242 pacijenta. Ukupan broj trenutno aktivnih slučajeva kovida 19 u Crnoj Gori je 3.729.

Od početka godine ukupan broj registrovanih slučajeva infekcije novim virusom korona je 17.746.

Najveći broj aktivno oboljelih na deset hiljada stanovnika registrovan je na Žabljaku, u Podgorici, Ulcinju i na Cetinju.

Iz Instituta ukazuju da se, s obzirom na enorman priliv uzoraka u laboratorije te ustanove, vrijeme čekanja na rezultate značajno produžilo i da je važno da sve testirane osobe do pristizanja rezultata ostanu u svojim kućama i izbjegavaju sve društvene kontakte.Ostavite komentar: