Tereza Mej po četvrti put iznosi sporazum na glasanje?

Britanska premijerka Tereza Mej traži načine da svoj sporazum o Brexitu po četvrti put iznese pred parlament na glasanje u ponedeljak, javlja BBC.

Premijerkina opcija ne bi bila jedina na dnevnom redu u ponedjeljak, već će britanski poslanici razmatrati i druge.

Izvori BBC-ja kažu da nije isključen scenario u kom će se “lice u lice” naći alternativni predlozi za Brexit i premijerkin plan koji je do sada poražen tri puta pred parlamentom, a posljednji put sinoć, kada mu je nedostajalo 58 glasova.

Lider britanskih laburista Džeremi Korbin pozvao je Mejovu da izmijeni svoj sporazum o Brexitu ili da odmah podnese ostavku, dok je Demokratska unionistička partija Sjeverne Irske, koja podržava manjinsku vladu Mejove, nastavila da se protivi njenom sporazumu.

Vlada do sada nije imala uspjeha da prikupi glasove, kako BBC navodi, “konzervativnih pobunjenika, koji smatraju da sporazum Mejove o Brexitu ostavlja Veliku Britaniju u previše bliskim odnosima sa Evropskom unijom.

Izvor BBC-ja su nagovijestili da će Mejova nastaviti da traži podršku u parlamentu, a smatraju da njeni napori idu u dobrom pravcu, jer je prije dvije nedjelje nedostajalo149 glasova da bi sporazum bio prihvaće, a sinoć svega 58, prenose Nezavisne novine.

 

Ostavite komentar: