Tereza Mej: Glasajte za moj dogovor ili ćemo ostati u EU

Britanska premijerka Tereza Mej poručila je poslanicima da večeras glasaju za sporazum o Bregzitu koji je dogovorila sa EU, inače u suprotnom rizikuju da Velika Britanija ostane u EU.

Mejova je pozvala poslanike da demokratiju stave ispred stranačkih podjela ili ličnih ambicija.

Očekuje se da cće brojni evroskeptici u njenoj Konzervativnoj stranci i opozicioni parlamentarci glasati protiv sporazuma.

– Stvar je jasna, ovaj dom već je glasao protiv dogovora – rekla je Mejova u Parlamentu koji treba kasnije da se izjasni o sporazumu.

Ako joj parlament opet kaže “ne”, Mejova je obećala da će u srijedu staviti na glasanje odluku o izlasku iz Unije bez dogovora, prenio je Indeks.

– Mislim da svi treba da znaju, oni koji žele da do Bregzita dođe, da rizikuju da Bregzit uopšte ne bude ako večeras ne izglasamo ovaj sporazum – istakla je britanska premijerka.

Mejova je susret sa svojim konzervativnim poslanicima uoči glasanja o sporazumu nazvala “dovoljno dobrim”, prenio je Tanjug.

Konzervativni poslanici i ministri prisustvovali su sastanku sa premijerkom nekoliko sati uoči glasanja Parlamenta o izmijenjenom sporazumu Mejove i EU.

 

Izvor:(RTRS)

 

Ostavite komentar: